Spelregels

Geplaatst op: 11-11-2013

Wanneer een voetbalwedstrijd begint zijn er 22 personen te vinden op het veld, ieder team speelt met 11 spelers waarvan een de keeper is. Het winnen van een voetbalwedstrijd heeft geen ingewikkelde regels want je moet gewoon meer scoren dan de tegenpartij, dit klinkt makkelijk maar in een voetbalwedstrijd wordt gemiddeld niet zo vaak gescoord als bij sommige andere sporten. Het veld bestaat uit zijlijnen en achterlijnen waarbij de bal deze niet mag overschrijden, wanneer dit wel gebeurt zal de bal naar het team gaan die de bal niet over de lijn hebben geschopt. De achterlijnen zijn een grotere bedreiging voor de verdedigende partij want wanneer de bal over de achterlijn gaat door de verdedigende partij, dan krijgt de aanvallende partij een corner. Het scoren uit een corner komt redelijk vaak voor wanneer hij goed uitgevoerd wordt.

Het beruchte buitenspel

Een buitenspel bij het voetballen is vaak een vraagteken voor mensen die niet helemaal hun weg kennen binnen de voetbalwereld. Een buitenspel is dat op het moment de bal gespeeld wordt naar een van de aanvallende partij, deze persoon dichter bij de doellijn staat dan de verdediger, deze fout wordt ontzettend vaak gemaakt onder een wedstrijd. Een normale voetbalwedstrijd duurt officieel 2x45 minuten maar hier komt vaak nog blessuretijd bij omdat de tijd altijd doorloopt ook al ligt er iemand op de grond, deze tijd wordt door de scheidsrechter bepaald. Verder bepaald de scheidsrechter ook wanneer er overtredingen gemaakt worden, de meeste overtredingen worden bestraft met een vrije trap maar in het ergste geval kan er ook een penalty uitkomen. Voor de spelers die een overtreding ondergaan kunnen een gele kaart maar ook een rode kaart ontvangen, dit is afhankelijk van de handeling die er gedaan is.