Bekende spelers

Geplaatst op: 11-11-2013

De meest bekende voetbalspelers van Nederlandse bodem kennen we vooral van het nationale elftal. Deze spelers spelen bijna allemaal niet meer voor Nederlandse teams maar zijn vaak te vinden bij de grotere internationale clubs. Denk bijvoorbeeld aan Rafael van de Vaart , Robin van Persie, Jan-Klaas Huntelaar, Wesley Sneijder en nog vele andere. Vele jonge spelers hopen ooit net zo goed te worden als deze spelers en dan natuurlijk ook bij het Nederlandse team te komen.

Cristiano Ronaldo

Voetballiefhebbers kennen hem zonder enige twijfel maar zelfs de mensen die niks hebben met voetbal kennen deze topper in het voetbal. Cristiano Ronaldo speelt tegenwoordig bij Real Madrid maar is oorspronkelijk van Portugese afkomst waar hij dan ook voor in het nationale team uitkomt.  We kennen Cristiano ook van de immens dure transfer van Manchester United naar Real Madrid want hier werd maar liefst €94 miljoen voor betaald. De benen van deze topvoetballer zijn dan ook alles voor hem en heeft ze daarom verzekerd in 2009 voor €100 miljoen.

Lionel Messi

Een andere bekende voetballer die uitkomt in een Spaans team is de van oorsprong Argentijnse Lionel Messi die al sinds 2004 bij FC Barcelona speelt. We kunnen messi nog zien schitteren bij FC Barcelona tot het seizoen van 2017/2018 nadat hij zijn contract heeft verlengd. De bijnaam van deze speler is 'La Pulga' dat de vlo betekent. Deze bijnaam heeft hij gekregen door zijn lengte en snelheid want doordat hij kleiner is, is hij een stuk sneller. Messi heeft al vele overwinningen mogen vieren met zijn team maar heeft ook veel individuele voetbal prijzen gewonnen.