Verschillende sporten

Geplaatst op: 13-11-2013

Voetbal is dan wel een ontzettend populaire sport in Nederland, in andere landen kom je toch vaak ook andere sporten tegen die daar de troon spannen. Denk bijvoorbeeld aan Amerika waar het basketbal een grote happening is of dat in Canada er jaarlijks massaal naar het ijshockey gekeken wordt. Het is dan ook belangrijk om een aantal van deze sporten ook plek te geven op deze website.

Ijshockey

Ijshockey is een ruwe sport dat voornamelijk in de wintermaanden gespeeld wordt of in koude gebieden gespeeld wordt. Het is eigenlijk hockey op het ijs maar de spelregels zijn hierbij veel soepeler want er mag veel geduwd en getrokken worden. Verbaas je niks wanneer er iemand onderuit wordt gehaald door de tegenstander, gelukkig hebben ze hierbij wel dikke en beschermende kleding aan waardoor klappen niet zo hard aankomen.

Basketbal

De basketbal gekte start altijd in de eerste week van november wanneer de belangrijke Amerikaanse basketbal competitie begint; de NBA. Top spelers zoals Lebron James betreden hierbij de basketbal velden waar menig mens naar kijkt. Niet alleen in Amerika is deze competitie ontzettend populair maar ook in de rest van de wereld volgen trouwe supporters hun favoriete club op de voet.

Wielrennen

De fiets pakken in Nederland hoort erbij maar in het wielrennen is hierbij toch weer een sport apart. Het kost ontzettend veel moeite en discipline om de top te bereiken en hier ook te blijven. Het is vooral zaak dat er niet overgestapt wordt op de doop want de wielren wereld wordt vaak gerelateerd met doop gebruik voor betere prestaties. Het bekendste wielren toernooi in Europa is toch wel de jaarlijkse tour de France die natuurlijk in Frankrijk plaatsvindt.

Boxen

Boxen is een erg fysieke sport waarbij geweld gebruikt wordt maar wel op een verantwoorde manier. Er zijn vele varianten van het boksen waarbij elke tak van deze sport weer andere regels heeft. De sport wordt vaak geassocieerd met rebelse en gewelddadige mensen maar zij krijgen ook geleerd dat de technieken alleen maar gebruikt mogen worden binnen de ring. Er zijn nog ontzettend veel andere sporten die misschien wel of niet populair zijn, vaak is dit afhankelijk van de cultuur van een land.