Voetbal Tenues

Geplaatst op: 11-11-2013

Een team moet natuurlijk een eenheid vormen zodat ze een professionele uitstraling hebben. Een belangrijk onderdeel van deze eenheid creëren zijn de voetbal tenues, waarbij iedereen dus hetzelfde aan heeft.

Logo en kleur

Een tenue voor teams is vaak in een kenmerkende kleur voor de club, denk hierbij aan Ajax die al jarenlang in rood/wit spelen. Het logo van de club is ook altijd goed zichtbaar op een tenue, hieraan kun je dus altijd zien welk team het precies is. Om toch een onderscheid te kunnen maken bij de spelers worden de tenues voorzien van rugnummers want soms worden er tijd straffen of kaarten uitgedeeld aan spelers. De straffen worden dan gekoppeld met het rugnummer van een speler om het zo bij te houden. De kosten die bij een sport vaak gemaakt worden kunnen niet alleen met de contributie betaald worden, daarom hebben veel clubs ook sponsoren die dan een vermelding krijgen op het tenue. Het doel dat sponsoren willen behalen met deze sponsoring is dat er meer naamsbekendheid voor hun bedrijf zal komen.

Verschillende tenues

Een team heeft vaker nog een extra paar tenues voor uitwedstrijden of wanneer de tegenstander een zelfde kleur dragen. Het is de taak aan het uit spelende team om dan voor reserve shirtjes te zorgen zodat er geen verwarring kan ontstaan tussen de teams. Vaak zijn de tenues qua design precies hetzelfde als de normale tenues maar verschilt alleen de kleur hierin, zo kunnen de teams wel nog steeds goed herkent worden.

Verkoop tenues

De verkoop van tenues die gedragen worden bij de professionele team zijn ontzettend in trek bij consumenten. Jaarlijks kopen we met z'n alle massaal voetbalshirtjes of hele voetbal tenues, bijna iedereen heeft er minimaal een. En dan met name heren shirts. De shirts van de professionele teams willen ook wel eens veranderen waarna de verkoop van de nieuwe shirts weer een hele boost krijgen. Want wie wilt er nu niet op zijn favoriete voetballer lijken.