Voetbal

Voetbal is een spelletje waar ontzettend veel geld in omgaat en wanneer er een wedstrijd gespeeld wordt staan de fans weer allemaal paraat om hun club aan te moedigen. De nationale teams laten zelfs het hele land op zijn kop staan, massaal volgen we de teams op de voet en hopen natuurlijk dat ze de wedstrijd winnen. Er zijn vele verschillende competities bij het voetbal, in Nederland wordt voornamelijk de landelijke competitie gevolgd maar mogen sommige teams ook meedoen aan de Champions League waarbij er gespeeld wordt tegen internationale teams.

De oorsprong

Dat voetbal zijn oorsprong bij het rugby heeft zal waarschijnlijk niemand verwachten maar toch is het zo. In Engeland werd al jaren geleden een variant van voetbal gespeeld die veel op rugby leek doordat er geen regels in het spel zaten. De sport was erg ruw waardoor sommige spelers toch regels in het spel wilden hebben. Deze regels waren dan ook de oorsprong tot het voetbalspel dat we nu kennen. De eerste professionele voetbalclub was dicht bij zijn oorsprong te vinden en was dus van Engelse afkomst. Deze eerste professionele club zorgde ervoor dat in 1904 de FIFA werd opgezet waarna in 1954 de EUFA volgde.

Artikelen

Spelregels

Categorie: Voetbal / 11-11-2013 15:25

Wanneer een voetbalwedstrijd begint zijn er 22 personen te vinden op het veld, ieder team speelt met 11 spelers waarvan een de keeper is. Het winnen van een voetbalwedstrijd heeft geen ingewikkelde regels want je moet gewoon meer scoren dan de tegenpartij, dit klinkt makkelijk maar in een voetbalwedstrijd wordt gemiddeld niet zo vaak gescoord

Lees meer...

Voetbal Tenues

Categorie: Voetbal / 11-11-2013 15:12

Een team moet natuurlijk een eenheid vormen zodat ze een professionele uitstraling hebben. Een belangrijk onderdeel van deze eenheid creëren zijn de voetbal tenues, waarbij iedereen dus hetzelfde aan heeft.

Logo en kleur

Een tenue voor teams is vaak in een kenmerkende kleur voor de club, denk hierbij aan Ajax die

Lees meer...