WK Qatar

Geplaatst op: 13-11-2013

Zoals bij ieder EK of WK is er een gastland waar alle wedstrijden gespeeld worden. De bekendmaking van zo'n land wordt al ver van tevoren gedaan zodat de bouw op tijd kan beginnen want de wedstrijden worden gespeeld in verschillende stadions en alle mensen die hierop af komen moeten ook geplaatst kunnen worden. In 2022 is het gastland van het WK Qatar, dit maakt Qatar het eerste gastland met Arabische invloeden om dit grote evenement te organiseren.

Moeilijkheden voor de organisatie van het wk

Het is geluk dat er al zo ver van tevoren bekend wordt gemaakt waar het WK zal plaatsvinden want de organisatoren van dit evenement zijn erachter gekomen dat het houden van het WK in juni (wat normaal zo is) bijna onmogelijk is vanwege de hoge temperaturen in die periode. Een oplossing hiervoor zouden koelinstallaties moeten zijn zodat de temperatuur binnen het stadion wel aangenaam is om in te spelen. Ondanks deze oplossing zijn ze momenteel aan het kijken of het WK misschien in januari kan plaatsvinden want dan zijn de temperaturen rond de 25 graden. Het comité van FIFA ziet wel wat in het verplaatsen en is zelfs aan het denken om de landelijke competities voortaan in de zomermaanden te laten plaatsvinden en interlands en international toernooien in de wintermaanden. Van dit wissel idee is weer afgestapt in 2011 want de FIFA vindt dat Qatar hier zelf het initiatief voor moet nemen.

Kostenplaatje van het wk voetbal

Een WK organiseren is niet niks en er komt dan ook een enorm kostenplaatje bij kijken. Er wordt gerekend op 12 stadions die verspreid staan in 7 steden. Van de 12 stadions worden er 9 stadions helemaal nieuw gebouwd en 3 stadions helemaal gerenoveerd. Alleen de kosten voor deze stadions is al berekend op zo'n 3 miljard, hierbij zijn hotels, fanzones, trainingfaciliteiten, personeel en nog andere belangrijke elementen niet bij gerekend.

Alle info over het aanstaande wk voetbal vinden? Historische feiten van het wereldkampioenschap lezen? Bezoek dan het blog over het wk voetbal 2026  van WK Voetbal Info en je weet alles!